Как да деблокирате някой на Venmo

Въпреки че не всички са развълнувани от идеята за видими парични преводи, не може да се отрече, че Venmo се разраства и е на път да се справи с още повече транзакции в близко бъдеще. PayPal съобщи, че са имали около 40 милиона активни потребители на Venmo през 2018 г.

Как да деблокирате някой на Venmo

И докато Venmo прави много по -лесно изпращането на пари до приятели, понякога те могат да бъдат и прекалено прозрачни, дори за хилядолетия. Ето защо е добре да видите, че някои настройки за поверителност могат да бъдат променени и че вашето онлайн присъствие и историята на плащанията не са показани за всички. Тоест, освен ако не искате да са такива.

екран за транзакции на venmo

Как да блокирате потребители на Venmo

  1. Докоснете иконата с три реда.
  2. Докоснете „Търсене на хора“.
  3. Отидете на страницата на потребителския профил.
  4. Докоснете иконата с три кръга в горния десен ъгъл.
  5. Докоснете „Блокиране“ (опцията е написана в червено).

Имайте предвид, че ще трябва да излезете и да рестартирате приложението, за да влязат в сила промените.

Ефекти от блокирането на някого върху Venmo

След като блокирате човек във Venmo, няма да можете да го намерите в приложението. Те вече няма да се показват във вашата мрежа. Търсенето на името им също няма да даде резултат.

Същото се случва, ако някой изтрие акаунта си в Venmo. Името им вече не се показва в резултатите от търсенето и не могат да се изпращат или искат плащания.

Интересното е също, че блокиран от вас човек също не може да търси информацията за вашия акаунт. Те не могат да изпращат или искат плащания до и от вас.

Също така не се изпраща известие до потребител, което показва, че сте го блокирали. Това може да накара някои хора да повярват, че просто сте изтрили акаунта си.

Ако искате да видите дали някой ви е блокирал, трябва да го направите от друг акаунт на Venmo. Обратното също важи.

Поради това потребителите на Venmo не могат взаимно да се блокират. Тоест, освен ако и двете страни не инициират блокиране на акаунт, преди да излязат.

Как да деблокирате потребители на Venmo

Кажете, че сте направили грешка или импулсивно сте блокирали някого след разгорещен спор. Ако този човек все още има валиден акаунт, винаги можете да използвате функцията за деблокиране на Venmo, за да направите двата си профила видими един за друг и да разрешите транзакции между двата ви акаунта.

  1. Докоснете иконата с три реда.
  2. Превъртете надолу и докоснете „Настройки“.
  3. Изберете „Поверителност“.
  4. Докоснете „Блокирани потребители“.
  5. Изберете потребител.
  6. Докоснете иконата с три точки в горния десен ъгъл, за да изведете меню.
  7. Докоснете „Деблокиране“ два пъти, за да потвърдите.

Имайте предвид, че ще трябва да добавите този човек отново в списъка си с приятели.

Допълнителен контрол на поверителността

Някои хора се обръщат към блокиране на потребители, за да скрият платежната си дейност от емисиите си. Това е радикално решение, като се има предвид, че Venmo предоставя на своите потребители настройките им за поверителност. Ето как можете да направите всичките си транзакции частни с няколко прости стъпки.

  1. Отидете на „Настройки“.
  2. Докоснете „Поверителност“.
  3. Изберете „Частно“ от списъка с опции.
  4. Докоснете „Запазване на настройките“.

По този начин само вие и изпращачът/получателят ще можете да видите тази транзакция. Разбира се, можете да запазите всичко публично и да промените настройките за поверителност на отделни транзакции. Можете също да промените настройките за поверителност по подразбиране на частни и да позволите на отделни транзакции да се виждат от всички или само от тези във вашата мрежа.

  1. Отворете екран за плащане.
  2. Докоснете иконата с настройки за поверителност.
  3. Изберете желаната опция от „Кой може да види това?“ екран.

И трите опции, „Обществени“, „Приятели“, „Частни“, все още ще показват информацията за плащане както на подателя, така и на получателя. Единствената разлика е кой друг извън тях ще види транзакцията в емисиите си.

Можете също да упражните правото си да скриете предишни транзакции. Само не забравяйте, че това действие не може да бъде променено по -надолу. След като промените настройките за поверителност за минала транзакция, тя остава такава завинаги.

  1. Отидете на „Настройки“.
  2. Докоснете „Поверителност“.
  3. Отидете на „Минали транзакции“.
  4. Изберете желаната опция.

    минали транзакции

Очевидно не е нужно да правите това за плащания, които вече са станали частни. Всъщност дори не можете да промените статуса на минали частни плащания. Ето защо винаги трябва да сте сигурни, че искате да запазите част от историята на транзакциите си поверителна.

Заключителни мисли

Най -хубавото при Venmo е фактът, че вече не сте обвързани с имейл адрес, за да използвате онлайн услуга за плащане. Тази услуга за мобилни плащания позволява на потребителите да създават акаунти с техните телефонни номера. Това прави нещата малко по -удобни и засега тази малка платформа позволява много бързи трансфери в сравнение с услугата си майка, PayPal.

Като се има предвид това, неговото качество, подобно на социалните медии, го прави привлекателен, макар и понякога твърде прозрачен. Може да искате да потърсите настройките за поверителност, преди да уведомите всички на кого сте изпратили пари, колко пъти и колко. Това е много по -лесно, отколкото да се налага да блокирате/деблокирате хората поотделно.

скорошни публикации