Как да изключите хронологията за преглед на задачи в Windows 10

Изгледът на задачи на Windows 10 първоначално показва на потребителите техните отворени приложения и виртуални настолни компютри. Но по -рано тази година с пускането на Windows 10 версия 1803, компанията добави нова функция към Task View, наречена Timeline.

Освен че показва само отворените ви прозорци и настолни компютри, хронологията за преглед на задачите записва какво сте направили Направих в тези приложения. Например кои уебсайтове сте посетили в Edge, кои документи сте редактирали в Word и кои снимки сте прегледали в приложението Снимки.

Този вид информация може да бъде изключително полезна - например „каква беше тази статия, която прочетох вчера следобед?“ - но това също може да бъде сериозен проблем с поверителността, особено ако споделяте същия акаунт с друг потребител или държите компютъра си отключен в споделена къща или офис. Хронологията също „пречи“ на потребителите, които предпочитат простото традиционно оформление на Task View само за техните приложения и настолни компютри.

За щастие, функцията Timeline е незадължителна, затова ето как да изключите Timeline View Timeline в Windows 10. Обърнете внимание, че използваме Windows 10 1803 в тези посоки. Процесът може да е различен в бъдещите версии на Windows, така че, моля, уведомете ни в коментарите, ако забележите промяна.

Как да изключите хронологията за преглед на задачи в Windows 10

Изключете хронологията

  1. Стартирайте приложението Настройки и изберете поверителност.
  2. настройки за поверителност на windows 10

  3. От менюто Поверителност изберете История на дейността в страничната лента.
  4. изключете хронологията за изглед на задачи

  5. За да изключите напълно хронологията и да предотвратите проследяването и синхронизирането на вашата дейност с другите ви устройства с Windows 10, премахнете отметката от двете квадратчета под История на дейността.
  6. Намерете потребителския си акаунт в долната част на прозореца и използвайте превключвателя, за да изключите споделянето на дейности.
  7. И накрая, за да изчистите всички съществуващи данни за активността, щракнете върху Ясно бутон и потвърдете, когато бъдете подканени.

След като изключите всички форми на проследяване и споделяне на активност, функцията Timeline ще бъде деактивирана и ще видите само стария познат интерфейс на Task View, когато щракнете върху бутона Task View на лентата на задачите или използвате клавишната комбинация Windows Key + Tab.

скорошни публикации