Как да разберете дали някой ви е блокирал във Facebook [септември 2021 г.]

Социалните медии са чудесен инструмент, използван за взаимодействие и среща с други хора. Има моменти, когато вие или някой друг може да бъде „блокиран“ от друг потребител. Тази функция е отворена за използване от всеки по някаква причина.

Как да разберете дали някой ви е блокирал във Facebook [септември 2021 г.]

За да защити поверителността на потребителите или чувствата на другите, Facebook не ви показва кой ви е блокирал. Няма известие, че сте блокирани, нито има списък с потребители, които са блокирали вашия акаунт.

Може би се чудите как можете да разберете дали някой ви е блокирал?

Каква е разликата между блокиран и неприятен?

Първо, нека разберем, че има голяма разлика между това да бъдеш блокиран и недружелюбен. Когато друг потребител ви отприщи, все още можете да виждате неговия профил, коментари на общи страници и цялото обществено съдържание, което споделят.

Ако обаче някой е блокирал профила ви, изобщо няма да видите профила му. Нито ще виждате коментари, взаимодействия или актуализации.

Накратко, ако някой ви блокира, те ефективно изчезват във Facebook (поне за вас). Така че, ако не ги виждате в списъка на приятелите си, но все още можете да ги видите на сайта, значи не сте блокирани; не си бил приятел.

Как да разберете дали някой ви е блокирал във Facebook

За съжаление, може да бъде предизвикателство да се направи разлика между акаунт, който ви е блокирал, и акаунт, който е деактивиран. И двете имат прилики, тъй като вече не се появяват във Facebook, не можете да им изпращате съобщения и не виждате минали коментари или харесвания.

Въпреки че Facebook няма да ви уведоми, ако сте били блокирани или другият човек е изтрил акаунта си, има няколко неща, които ще ви уведомят, че несъмнено сте били блокирани. Нека да влезем направо в това.

Търсете техния профил

Ако приятел вече не се показва във вашата хронология или в списъка на вашите приятели, първо трябва да потърсите неговия профил, като използвате функцията за търсене на потребители на Facebook. Това по никакъв начин не е надеждно, но ако смятате, че сте блокирани въз основа на скорошен разговор или несъгласие, можете да се уверите, че не сте били приятели.

Ако профилът не се показва (и сте се уверили, че търсите правилното име), значи или сте били блокирани, или те са деактивирали своя акаунт.

Други хора все още могат да изтеглят своя акаунт във Facebook

Помолете приятел или член на семейството да изтегли профила си във Facebook. Това работи най -добре с незаинтересована трета страна, някой, който е малко вероятно да блокира. Ако страницата се появи, акаунтът им не е деактивиран.

Проверете вашите минали групови съобщения в Messenger

Един от по-известните признаци, че сте били блокирани, е като проверявате минали групови съобщения. Издърпайте Facebook Messenger и превъртете през предишните си текстове, докато стигнете до съобщение, в което е включен индивидът. Това работи само с групово съобщение.

Лицето, което ви блокира, ще се покаже като „Потребител на Facebook.“ Изпратете съобщение и проверете за разписка за четене от този празен профил. Ако се появи такъв, значи сте блокирани, защото акаунтът им все още е активен.

Проверете публикациите и коментарите

Ако току -що не сте били приятели, все още ще виждате дейността на бившия си приятел на стената си. Някога публикували ли са нещо на стената ви? Коментирали ли са някога някой от вашите публикации? Какво ще кажете за публикации от общи приятели?

Техните публикации и коментари няма да изчезнат от страницата ви. Въпреки това, вместо името им да се появи като връзка, върху която може да се кликне, то ще се появи точно като черен удебелен текст; това е сигурен знак, че сте блокирани.

Можете да използвате бутона „Управление на публикациите“ във вашия профил във Facebook, за да търсите бързо публикации по дата и тагове.

Можете ли да разберете дали някой ви е блокирал в Messenger?

Facebook Messenger може да предостави представа за вашите трудности. Когато подозирате, че сте блокирани, можете да превъртите надолу за съобщенията, които двамата сте споделили. Въпреки че те ще се появят, а не техният профил, ще видите потребител на Facebook.

Ако използвате лентата за търсене на Messenger, въведете името на лицето, което ви интересува, и те няма да се покажат. Това е ключов индикатор, че сте блокирани.

Ако се опитате да им изпратите съобщение, ще получите съобщение, че този човек не приема съобщения във Facebook. „Този ​​човек не е на разположение“ е ключов индикатор, че вашата онлайн връзка е приключила.

Разбиването на начина, по който Facebook работи по отношение на приятели, блокове и всичко между тях, ще ви помогне да разберете дали някой ви е блокирал.

Проверете техните други акаунти в социалните медии

Facebook притежава Instagram, така че важат подобни принципи. Макар че е малко вероятно някой да е деактивирал всичките си акаунти в социалните медии, някой, който вече не се интересува от общуването с вас, вероятно ще ви блокира във всичките си акаунти.

Ако отидете в Instagram, Snapchat или друг сайт и техният профил не се показва; вероятно е защото сте били блокирани. Ако ги намерите там, не се колебайте да изпратите съобщение с въпрос дали са деактивирали профила си във Facebook.

Когато блокирате някого в Messenger, какво вижда той?

Когато блокирате някого във Facebook, той вече няма да вижда вашия профил или коментари, които сте направили, независимо дали е в техните публикации или в някой друг. Те няма да бъдат уведомени, когато ги блокирате, така че да не им стане ясно веднага, но те ще могат да разберат, след като се опитат да ви потърсят или да ви изпратят съобщение.

Той няма да каже директно, че сте ги блокирали във Facebook messenger, но ще каже, че лицето е „недостъпно“ веднага след това. Ако се притеснявате, че ще ви се разсърдят, след като ги блокирате, има друга алтернатива на блокирането.

Можете или да ги отключите, да прекарате по -малко време във Facebook или директно да им кажете, че все още искате да останете приятели лично и да направите бавното избледняване, докато не ви оставят на мира.

Помислете за повече от един подход

Има и други обяснения за много от горните стратегии. Вече споменахме, че някой може да изчезне от списъка на приятелите ви просто защото не ви е приятел. Говорихме и за това как някой може да бъде неизследван, защото е променил настройките си за поверителност. Профилите също могат да бъдат спрени или изтрити.

Тъй като няма да виждате потребителския му профил, няма да можете да ги блокирате в замяна. Ако обаче човекът ви деблокира и можете да видите профила му, тогава можете да го блокирате.

Ако сте загрижени за вашето онлайн приятелство с друг човек, винаги можете да ги попитате дали са деактивирали акаунта си. Отговорът или липсата на отговор ще ви просветли за това, което всъщност се случва, вместо да се притеснявате за това.

Деблокиране на някого

Ако някой ви е блокирал по погрешка, можете да изпълните тези стъпки, за да деблокирате някого:

  1. Отидете в настройките на Facebook от приложението или браузъра.
  2. Превъртете надолу и щракнете върху или докоснете „Поверителност“.
  3. Превъртете надолу и щракнете върху или докоснете „Блокиране“.
  4. Намерете въпросния потребителски профил и кликнете върху „Деблокиране“.
  5. Потвърдете.

Имайте предвид, че извършването на това действие означава, че ще трябва да изчакате да ги блокирате отново за кратко. Ако отблокирате някого, за да подслушвате профила му, той ще може да види и вашия, докато не успеете да го блокирате отново.

често задавани въпроси

В този раздел сме включили още отговори на вашите въпроси.

Някой каза, че знае кого съм блокирал; как е възможно?

Тъй като Facebook не прави вашите блокиращи дейности публично достъпни, хората в списъка на вашите приятели няма да знаят кого сте блокирали. Единственото логично обяснение за това е, че другите хора знаят, че сте ги блокирали (както е обяснено по -горе) и са казали на вашия познат, че са били блокирани.

Разбира се, сигурността на акаунта на Facebook също не е надеждна. Възможно е въпросният човек да влезе във вашия акаунт във Facebook и да прегледа списъка ви с блокирани. Тук имаме повече информация за защитата на вашия акаунт във Facebook.

Ако някой ме блокира във Facebook, мога ли да го блокирам в замяна?

За съжаление не. Ако сте в нечий списък за блокиране, неговият профил няма да се показва в никакви резултати от търсенето, така че просто нямате възможност да ги блокирате в замяна. Ако обаче те ви деблокират, можете да ги блокирате. Ще трябва периодично да проверявате потребителския му профил, за да видите дали те са ви отблокирали. Но след като го направят, ще имате 48 часа, за да ги блокирате. Facebook има политика, че когато отблокирате някого, не можете да го блокирате отново за 48 часа.

скорошни публикации