Могат ли служителите на Snapchat да видят вашите снимки?

Snapchat е популярно приложение за споделяне на снимки с други потребители. Голяма част от популярността си дължи на факта, че след като споделите снимка или видеоклип, те ще изчезнат след няколко секунди. Също така, ако потребителят не вижда съдържанието в продължение на 30 дни, системата ще изтрие носителя завинаги.

Могат ли служителите на Snapchat да видят вашите снимки?

Фактът, че съдържанието изчезва, е много примамлив за някои. Поради това потребителите понякога споделят снимки, без да мислят за последствията.

В миналото имаше някои случаи, в които Snapchat се проваляше на теста за поверителност. Поради това е нормално потребителите да се притесняват колко защитено е действително съдържанието, което избират да споделят насаме.

Кой може да види вашите снимки? Колко лични са вашите съобщения? Тази статия ще се опита да задълбочи по -дълбоко въпроса за поверителността на Snapchat и да изясни някои въпроси.

Могат ли служителите на Snapchat да виждат снимки?

Официално вашите снимки са видими само за изпращача и получателя и само за кратко, след като ги отворите. Това означава, че служителите на Snapchat не могат да преглеждат съдържанието вътре.

Има обаче някои изключения. Някои от служителите имат достъп до неотворените снимки, преди да изчезнат след 30 дни.

Снимките ще изчезнат малко след като потребителят ги види. Ако прочетете официалната политика за поверителност на Snapchat, те заявяват, че системата ще изтрие цялото съдържание, след като всички получатели го отворят. Така че, той не просто ще бъде преместен в някаква форма на архив, но ще бъде премахнат за постоянно от сървъра.

Само двама души имат необходимите инструменти за достъп до неотворени снимки. Специалистът по доверие и безопасност на Snapchat Micah Schaffer разкри това в публикация в блога през 2013 г. Тези двамата са самият Шафър и главният технически директор на Snapchat и съосновател Боби Мърфи. Законът за поверителност на електронните комуникации (ECPA) ги задължава да предоставят снимки на правоприлагащите органи. Разбира се, първо трябва да предоставят заповед за обиск.

Ако не използвате Snapchat за някакъв вид незаконна дейност, вероятно не сте интересни за закона. Следователно двамата служители няма да гледат неотворените ви снимки. Тези снимки също изчезват след 30 дни и след това времето са недостъпни за разглеждане.

Проблеми с поверителността на Snapchat

Официалното приложение Snapchat е относително безопасно. Въпреки усилията на приложението да го поддържа така, понякога е невъзможно. Имаше случаи, в които снимките на някои потребители бяха откраднати и споделени.

Приложения на трети страни: The Snappening

Snappening е името на събитие през 2014 г., в което над 200 000 голи Snapchat изображения се появиха в интернет. Това накара много потребители да загубят доверие в сигурността на Snapchat по това време. Оказа се, че проблемът е намесата на приложения на трети страни.

Много потребители наивно се доверяват на приложения на трети страни, с които споделят личните си данни. Имаше неофициални приложения, предлагащи интересни функции за вашите приложения. Много тийнейджъри не знаеха, че дават достъп до злонамерено приложение, което краде снимки и ги споделя онлайн.

Поради временния характер на снимките, много потребители на Snapchat се изкушават да изпратят по-противоречиви изображения и да станат жертва на измамата с приложения на трети страни.

„Безшумни екранни снимки“

Има и приложения на трети страни, които могат да попречат на Snapchat да ви уведоми, ако потребител е направил екранна снимка на вашата снимка или история. Така че трябва да бъдете внимателни, когато споделяте съдържание онлайн, дори и да е „временно“.

Спор за Snap Map

snap карта

С актуализацията от 2017 г. се появи функция на Snapchat, наречена „Snap Map“, която също предизвика някои противоречия. Тази функция ви позволява да решите дали искате да споделите местоположение с приятели в приложението или да останете инкогнито. Ако активирате функцията Snap Map, приятелите ви в Snapchat ще знаят точното ви местоположение.

Ако случайно споделите местоположението си, всички приятели от вашия списък ще знаят къде се намирате. Тъй като повечето потребители на Snapchat са на млада възраст, това беше особено притеснително за родителите.

Как да променим настройките за поверителност?

За да отидете в настройките си за поверителност в Snapchat, трябва:

  1. Докоснете снимката на потребителския си профил. Намира се в горния ляв ъгъл на екрана. Той трябва да отвори менюто на вашия профил.
  2. Докоснете иконата на зъбно колело, която е горе вдясно. Това трябва да ви отведе до менюто Настройки.

    настройки за щракване

  3. Слезте надолу, докато забележите „Допълнителни услуги“, след което отидете на „Управление“.
  4. Тук можете да управлявате кой може да се свърже с вас, кой може да преглежда вашите истории и местоположение, независимо дали искате да бъдете насочени от реклами или много други настройки за поверителност.

нарушаване на поверителността

Последно кажете - Доколко сте в безопасност?

Не можете да сте напълно сигурни дали сте напълно защитени в Интернет. Дори ако приложението официално не споделя вашата информация или не я предоставя на своите служители, има различни методи за компрометиране на поверителността ви.

Поради това е много важно да внимавате какво споделяте онлайн, за да избегнете неудобства. Пази се!

скорошни публикации