Как да изтриете съобщения във Viber

Случайно ли сте изпращали неудобно съобщение? Вероятно имате и знаете това ужасно чувство на шок и срам. Най -лошата част? Изчакване на получателя да отговори, след като обясните какво се е случило.

Как да изтриете съобщения във Viber

Много популярни услуги за съобщения започнаха да въвеждат опцията за изтриване на съобщенията. Това е било налично в повечето услуги преди, но ще изтрие съобщението само за вас. Повечето платформи вече ви позволяват да изтриете съобщение за всички и Viber не прави изключение.

Различни платформи

Viber е приложение, което е достъпно между платформи. Това означава, че устройствата с iOS и Android имат специално приложение Viber. Приложенията за всяка от двете операционни системи са идентични, така че тук е задълбочено ръководство за изтриване на съобщения в iOS и Android.

Вайбър

Как да изтриете съобщение поотделно

Ако случайно сте изпратили съобщение до грешен човек, можете лесно да го изтриете. Този раздел ще ви покаже как да изтриете едно съобщение за себе си и за всички.

Забележка: Тези инструкции се различават леко за потребителите на iOS и Android.

  1. Първо трябва да отворите Viber. След това докоснете Чатове в долния ляв ъгъл на екрана на Viber на вашия телефон или таблет.

  2. Ще видите списък с вашите чатове във Viber. Изберете този, в който искате да изтриете съобщение, като го докоснете.
  3. Намерете въпросното съобщение и го докоснете и задръжте. Ще се отвори бар с Отговор, копие, Напред, Изтрий, и Дял настроики.

  4. Докоснете Изтрий.
  5. Това ще ви подкани с a Изтриване на съобщение прозорец. The Изтрийте за себе си опцията ще изтрие съобщението само за вас. Изберете Изтриване за всички опция или щракнете Отказ да се върна.

Имайте предвид, че общ текст „потребител е изтрил съобщението“ ще бъде показан на всички, така че всички във вашия чат ще знаят, че сте го изтрили. Самото съобщение обаче няма да бъде достъпно.

Как да изтриете историята на чата

Може би е време да почистите приложението си Viber. Следвайте тези инструкции, за да изтриете историята на чата.

  1. Веднъж на главния екран на приложението Viber, в долния десен ъгъл на него ще видите икона „…“ (за iPhone) или три хоризонтални линии (за Android), които са | Повече ▼ раздел.

  2. Докоснете тук и отидете до Настройки меню.

  3. В менюто Настройки намерете Обаждания и съобщения и го докоснете. В това меню ще видите Изчистване на историята на съобщенията опция.

  4. Когато докоснете тази опция, a Изтриване на историята ще се появи прозорец с две опции: Ясно и Отказ.

Изберете Ясно за да потвърдите изтриването на историята. Това ще изтрие всички съобщения във всеки един от вашите разговори. Имайте предвид, че изтриването на историята на съобщенията няма да изтрие историята на съобщенията за участниците в разговора, а само за вас. Докоснете Отказ да се върна.

Кога да не се изтрива

Когато изпратите съобщение във Viber, в него веднага ще се появи отметка. Тази отметка означава, че съобщението все още се изпраща. Две отметки показват, че съобщението е доставено, което означава, че получателят е уведомен. Когато двете отметки станат лилави, това означава, че човекът, на когото сте изпратили съобщението, е видял съобщението.

Това е важно да знаете, когато обмисляте дали да изтриете съобщение. Понякога в тези случаи е много по -добре да обясните защо случайно сте изпратили съобщението, отколкото грубо да го изтриете, оставяйки получателя объркан. Ако човекът, на когото сте изпратили случайно съобщение, все още не е видял съобщението, вероятно ще искате да го изтриете.

Ако случайно изпратите неуместен емоджи (тъй като емотиконите играят огромна роля във Viber), може да се почувствате принудени да премахнете това съобщение. Подобно на всички други съобщения във Viber, емоджитата могат да бъдат премахнати по същия начин, по който бихте изтрили съобщение. Имайте предвид обаче, че това също ще остави известието за изтриване, което получателят (ите) ще могат да видят. За да избегнете неприятни ситуации и да обясните, че съобщението е без значение емоджи, помислете просто да им кажете, че сте изпратили емоджи случайно.

често задавани въпроси

Продължете да четете за още отговори на най -често задаваните въпроси относно изтриването на чатове във Viber.

Ще знае ли получателят, че съм изтрил съобщение?

Да. Ако изтриете съобщение, ще се появи известие, че сте изтрили нещо. Но за щастие получателят няма да може да види съдържанието на това съобщение.

Мога ли да изтрия съобщение в група Viber?

Да. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете дълго съобщението и да докоснете „Изтриване“, както направихме по-горе. Груповите чатове също ви дават възможност да изтриете съобщението за всички.

Внимавайте какво пишете

За да избегнете неприятната ситуация да изтриете съобщение и да рискувате да не го направите достатъчно бързо, не забравяйте да помислите внимателно, когато изпращате съобщения във Viber. Въпреки че Viber предлага опцията за изтриване на съобщение за всички в разговора, известието, че сте изтрили съобщението, ще бъде там и ще направи нещата потенциално неудобни.

Неудобното съдържание не трябва да бъде само в текстов формат. Дори по -лошо, може в крайна сметка да изпратите неподходяща снимка, която сте замислили за приятелите си на шефа си. Шефът ви ще бъде във вас Чатове списък, ако използват Viber, така че рискът определено съществува.

Изтриване на съобщения във Viber

Независимо дали притежавате iPhone, iPad, телефон с Android или таблет с Android, е възможно трайно изтриване на съобщения от Viber за всички. Той е много лесен за изпълнение и интуитивен, но имайте предвид, че всички във вашия чат ще знаят, че сте изтрили съобщение, независимо от вида му.

Случвало ли ви се е да изтриете съобщение за чат във Viber? Неудобно ли беше? Разкажете ни за вашия опит в коментарите по -долу.

скорошни публикации