Как да деблокирате някого в LinkedIn

LinkedIn е една от най -големите и популярни социални медийни платформи, ориентирани към компании и професионалисти. Платформата е предназначена за създаване на ценни връзки във вашата област на експертиза с цел натрупване на повече опит и научаване на нови неща. Много, разбира се, го използват за търсене на следващата работа.

Как да деблокирате някого в LinkedIn

Като цяло LinkedIn не е от голямо значение за поверителността. Нуждаете се от прозрачност, за да покажете своите знания и опит. Но това не означава, че няма някои методи за ограничаване на броя на хората, на които е позволено да ви дразнят. Блокирането е едно от тях.

Деблокиране на LinkedIn акаунти

Деблокирането на някого е много лесно. Независимо дали това е нещо, което трябва да направите, само вие можете да знаете в зависимост от връзката ви или липсата на такава с човека, когото преди това сте блокирали. Ето как да разблокирате бивши връзки или произволни членове.

  1. Намерете иконата на снимката на профила си в горния десен ъгъл.
  2. Щракнете върху него, за да разширите менюто.
  3. Кликнете върху „Поверителност и настройки“.
  4. Изберете „Блокиране и скриване“ от менюто на левия панел.
  5. Изберете „Блокиране“ (трябва да е последната последна опция на страницата „Поверителност и настройки“).

    страница за поверителност и настройки

  6. Прегледайте списъка си с блокирани и намерете човека, когото искате да деблокирате.
  7. Кликнете върху бутона „Отблокиране“ вдясно от името им.

Какво се случва след деблокиране на някой в ​​Linkedin?

След като човек вече не фигурира в списъка ви с блокове, се случват две неща. От една страна, вашият профил става некрит за този човек. Второ, ще можете да обменяте съобщения с тях.

Обърнете внимание, че ако деблокирате някой, който е бил в списъка ви с контакти, няма да се свържете отново автоматично. Ще трябва да отидете на страницата на профила на този човек и да натиснете бутона „Свързване“. Или можете да изчакате да ви изпратят заявката.

Още настройки за поверителност

Можете също да скриете профила си в LinkedIn от нечленове.

редактиране на видимостта

  1. Кликнете върху снимката на потребителския си профил или върху иконата „Аз“.
  2. Кликнете върху „Преглед на профила“.
  3. Отидете в раздела „Редактиране на видимостта“.
  4. Превключете превключвателя в изключено положение.

Това, което постигате е, че никой без акаунт в Linkedin не може да види основната информация във вашия профил. Те включват: име, връзки, опит, заглавие, индустрия, регион и т.н. Вашият URL адрес все още може да се появи в търсачките, ако някой търси вашето име, но няма да може да види личната ви информация.

Това обаче не пречи на други членове или хора, с които сте свързани, да видят вашия профил. Не можете напълно да скриете потребителския си профил от други членове. Това, което можете да направите, е да контролирате информационния поток.

Като персонализирате потребителския си профил, можете да изберете да задържите определени промени, които могат да направят живота ви по -труден. Кажете например свързване с ловец на глави, конкурент или бивш работодател, докато в момента работите.

  1. Щракнете върху иконата „Аз“.
  2. Изберете „Настройки и поверителност“.
  3. Изберете „Кой може да вижда вашите връзки“.
  4. Кликнете върху „Промяна“.
  5. Изберете опцията „Само аз“.

Това не позволява на вашия работодател или колеги да видят с кого сте се свързали наскоро.

  1. От страницата „Настройки и поверителност“.
  2. Отидете на „Известие за връзки, когато сте в новините“.
  3. Превключете превключвателя в положение „Не“.

Тази настройка не позволява на хората да знаят за вашите приноси или споменавания за вас в определени публикации в блога, които биха могли да повлияят на сигурността на работата ви.

На страницата „Настройки и поверителност“ ще забележите много други опции, които ви позволяват да персонализирате вашия профил и известия както входящи, така и изходящи. Можете дори да скриете актуализираните автобиографии от шефа си, ако все още не сте сигурни за смяната на работата.

Скриването на вашата дейност по лесния начин

Ако не искате да спирате всякаква комуникация с определени фирми или хора в Linkedin, не е нужно да вървите по пътя на блокиране. От подраздела „Блокиране и скриване“ на страницата ви „Поверителност“ можете да определите на кого е разрешено да ви следва.

Когато някой ви следва, това означава, че получава актуализации с всички промени, които правите публично достояние. Имате две възможности за последователи:

  1. Всички в LinkedIn
  2. Вашите връзки

Ако все още искате вашият профил и автобиография да бъдат видими за набиране на персонал извън вашата мрежа, но също така да скриете определени публикации и актуализации, тогава се препоръчва използването на последната опция. Имайте предвид, че когато преминете от всички към близката си мрежа, списъкът с последователи ще се съкрати. Влизането в сила на промените може да отнеме до 24 часа.

Заключителни мисли

Всички платформи за социални медии имат своите лоши ябълки, включително LinkedIn. Въпреки че в този случай не е нужно да се притеснявате толкова много за рекламни кампании, кражба на лична информация и всичко останало, все пак можете да се сблъскате с досадни ловци на глави, недоволни служители или кариери, които могат да ви развалят деня.

Блокирането на хора е обичайна практика за някой, който използва LinkedIn религиозно. Възможно е обаче да настъпи момент, в който блокирането просто изглежда твърде грубо. Поне сега знаете как да персонализирате настройките си за поверителност и как да деблокирате хора, от които може да се нуждаете по -късно.

скорошни публикации