Как да разберете дали някой ви преследва в Snapchat

По своята същност социалните медии са за споделяне, за това хората да знаят къде се намирате и какво правите. Използването на социални медии означава да очаквате да загубите поне част от поверителността си. Има разлика обаче между това да се интересуваш и да дебнеш и за това е днешният урок. Как да разберете дали някой ви дебне в Snapchat.

Как да разберете дали някой ви преследва в Snapchat

В този контекст преследването се отнася само до хора, които гледат вашите публикации и активност в Snapchat и не се ангажират с вас. Има много по -сериозна версия на преследването, която може да доведе до по -обезпокоителни взаимодействия, които не са обхванати в тази статия.

Ако подозирате, че приятели и контакти често гледат вашите снимки, но не се ангажират с вас, тази страница ще ви покаже как можете да разберете кои са те.

Някой преследва ли ви в Snapchat?

Има няколко начина Snapchat да ви уведоми какво се случва във вашата емисия. Той ще ви каже дали някой е чел вашата Snapchat Story, дали е направил екранна снимка и дали ви е проверил в Snap Maps.

Някой гледал ли е вашата история на Snapchat?

Историите на Snapchat са толкова популярни, че други форми на социални медии са възприели тази функция. Snapchat беше първият с марката с тази функция и това е една от причините мрежовото приложение да е толкова популярно. Създаването им е просто и четенето им може да бъде много интересно.

Друго хубаво нещо в Snapchat Stories е, че можете да видите кой го е чел.

  1. Отворете Snapchat. В профила си изберете Моята история.

  2. Трябва да видите икона на око с номер до него. Толкова хора са гледали вашата история. Плъзнете нагоре от дъното и също ще видите списък с имената на хората, които са го гледали.

  3. Ако имате много мнения, може да не видите хората, които са разгледали вашата история. За повечето потребители ще видите списък с контакти - Ако един или два контакта често са в горната част, те преглеждат тази история често.

Можете да направите това за повечето публикации в Snapchat. Той ще ви покаже колко хора и кой го е гледал. Ако видите + с броя показвания вместо имена, това е така, защото твърде много хора са видели историята ви.

Някой направи ли екранна снимка на вашата история на Snapchat?

Една ключова характеристика на Snapchat Stories е тяхната непостоянност. Те траят само 24 часа, преди да изчезнат. Това добавя елемент на спешност към социалната мрежа и „насърчава“ редовната употреба. Хората могат да правят снимки на вашите публикации, ако искат постоянен запис, но Snapchat ще ви каже дали го правят.

  1. Отворете Snapchat. В профила си изберете Моята история.

  2. Плъзнете нагоре от дъното към списъка.

  3. Потърсете запис с кръстосана стрелка вдясно.

Този запис с тази странна икона с кръстосана стрелка означава, че този човек е направил екранна снимка на публикацията ви. Това обаче не е надеждно, тъй като можете лесно да заобиколите това и да направите екранна снимка, без приложението да знае. Още по -голяма причина да бъдете много внимателни относно това, което публикувате в Snapchat!

Някой търсил ли ви е в Snap Maps?

Това е една област, в която Snapchat ни разочарова. Понастоящем не ви уведомява дали някой е търсил вашето местоположение в Snap Maps. Можете да контролирате дали се появявате на картата или не, така че да имате някакъв контрол, но не можете да кажете дали някой се опитва да ви намери.

Ако сте се включили в Snap Maps, можете да видите и да бъдете видени, но няма проследяващ показател, за да видите кой ви е проверил с помощта на тази функция. Единственият начин да разберете със сигурност е ако някой направи коментар за място, където сте били, или го е споменал в реалния живот.

Да попречим на някой да ви добави

Много потребители са заявили, че са имали няколко души да ги добавят в Snapchat. Това могат да бъдат други потребители, които не познават, или хора, които не искат да ги добавят.

Освен нежелани приятели, някои потребители всъщност плащат пари за добавки, което означава, че новият ви приятел може да е бот или непознат акаунт.

В менюто с настройки на Snapchat можете да изключите функцията за бързо добавяне и да направите профила си частен. Първият; „Бързо добавяне“ означава, че ще се покажете в списък, където други потребители могат да докоснат и да ви добавят незабавно. Това означава, че няма да се налага да търсят вашето потребителско име.

Обработка на преследване в Snapchat

За съжаление, това, че хората ви проверяват по една или друга причина, е цената на използването на социалните медии. Завинаги е било същото във Facebook и ще бъде същото и в Snapchat. Ако се поставите там, нямате голям контрол върху това кой ви вижда или проверява вашите публикации.

Единствената ви опция е да промените настройките си за поверителност.

  1. Отворете Настройки в Snapchat.

  2. Изберете Кой може да се свърже с мен и го задайте на Моите приятели.

  3. Изберете Кой може да преглежда моята история и го задайте само за приятели или Персонализиран.

  4. Изберете Кой може да ме види при бързо добавяне и го изключете.

  5. Задайте вашите Snapchat спомени само на Моите очи.

  6. Изберете Snap Maps, след това иконата на зъбно колело за Settings. Изберете Ghost Mode, за да не се показва на Snap Maps.

Тези мерки ще направят дълъг път към подобряване на малкото поверителност, което можете да имате в социалните медии. Те няма да ви предпазят от специалния преследвач, но ще ви попречат да бъдете изследвани отдалеч от случайни хора.

Освен настройването на вашата поверителност в настройките; можете също така да предупредите Snapchat за всякакви опасения относно безопасността, които може да имате. От заплашителни съобщения до познат, който е надхвърлил игривото разследване, имате възможност да докладвате хора от приложението Snapchat.

Отчитане в приложението

От екрана с настройки (докоснете снимката на потребителския си профил в горния ляв ъгъл и кликнете върху зъбчето) следвайте тези стъпки, за да докладвате за опасения за безопасността:

  1. За да докладвате Snap Story - Докоснете и задръжте обидната история, докато се появи икона на Флаг с бутона Report Snap.

  2. Да съобщиш за нещо, което някой ти е изпратил - Докоснете и задръжте историята по същия начин, както по -горе, докато се появи икона Flag с бутона Report Snap.

  3. За да подадете сигнал за сметка - Сталкерите могат да създават фалшиви профили, за да получат достъп до вашата информация. Ако случаят е такъв, отворете профила на лицето в приложението Snapchat. Щракнете върху иконата на кебап и докоснете „Докладване“.

  4. За други опции можете да посетите уеб сайта за поддръжка на Snapchat.

често задавани въпроси

Как мога да разбера дали някой влиза в моя акаунт в Snapchat?

Има няколко начина за проверка на неоторизирани влизания, но най -силният индикатор, че някой влиза в профила ви, е, че трябва да влизате многократно. Snapchat позволява само едно устройство да влиза в даден момент. Но трябва да запомните кое устройство вече е влязло, така че не е нужно да посещавате страницата за вход при отваряне на приложението. на друго място. Ако това се случва често, трябва незабавно да смените паролата си и u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com/snapchat-Keep-logging-out/u0022u003elogout на всички устройства u003c/au003e.

Мога ли да видя дали някой проследява местоположението ми в Snapchat?

Не. За съжаление Snapchat не ви показва дали някой разглежда вашето местоположение или не. Ако смятате, че някой използва вашето местоположение, за да ви следи, най -добре е да използвате Ghost Mode на приложението или поне да промените настройките си, така че другият потребител да не може да го види.

скорошни публикации