Можете ли да разберете дали някой е заснел екрана на разговора ви във Facebook Messenger

Известията за екранни снимки са жизненоважни за вашето чувство за поверителност. С толкова много приложения и сайтове за социални медии, внедряващи софтуер, за да сте сигурни, че познавате някой заснел съдържание, съвсем естествено е да се чудите дали услугата Messenger на Facebook също го прави.

Можете ли да разберете дали някой е заснел екрана на разговора ви във Facebook Messenger

Тествали сме много начини и никога не сме получили известие, че друг потребител е заснел съдържание, за съжаление. Но това, което направихме, е да измислим няколко начина, по които най -добре да се предпазим от излагане на нежелани екранни снимки.

След като се направи екранна снимка, дори и с известия, на практика не можете да направите нищо, за да я върнете. Така че, нека да прегледаме какво научихме, докато тествахме екранни снимки.

Защо да използвате Facebook Messenger?

Facebook Messenger свързва милиони хора по целия свят. Всъщност това е изключително популярно приложение за съобщения. Независимо дали разговаряте насаме с приятел или общувате колективно в групов чат, Facebook Messenger наистина събра хората заедно, където и да са по света.

С актуализирани функции, филтри, стикери, GIF файлове и толкова много други забавни неща, които можете да добавите в Messenger, потребителите на Facebook наистина са го намерили за невероятен начин за свързване.

За съжаление, има някои проблеми с поверителността, за които потребителите на Facebook Messenger са загрижени. Има някои случаи, когато частни разговори се пропускат през екранни снимки и след това се разпространяват в цялата платформа. Със сигурност никой не иска това да им се случи. Частните съобщения се наричат ​​„частни“ по някаква причина. Публикуването на екранни снимки на лични съобщения не само е разочароващо, но евентуално може да причини емоционални сътресения.

Когато използвате Facebook, винаги трябва да приемате, че всичко, което публикувате, говорите или дори споменавате, не е лично и може да бъде видяно от всеки. Ако сте особено загрижени за поверителността си и за това как се третират личните съобщения, тогава вероятно трябва да избягвате чат с хора, на които нямате доверие във Facebook Messenger. Да направите друго е риск, който избирате.

Тайни разговори във Facebook

Ние не използваме Facebook, защото е защитен. Ние го използваме, защото повечето от нашите приятели го използват. Ако бяхте сериозно загрижени за поверителността си, отдавна бихте изтрили профила си във Facebook.

Това обаче не означава, че трябва да се откажете от поверителността и да се надявате на най -доброто. Можете да използвате Facebook Secret Conversations за чатове, които наистина не искате да споделяте, но трябва да имате предвид, че скрийншотите на тези чатове все още могат да бъдат направени. Тогава вече нямаше да е голяма тайна, нали?

Facebook Secret Conversations бяха въведени в Messenger и позволява на двама потребители да говорят помежду си в криптирано пространство, което не позволява на никой друг (освен Facebook) да вижда. Тайните разговори могат да се отварят и четат само в устройството, което е било използвано за създаване или отваряне на вашите разговори. Това означава, че не можете да го отворите на други устройства, дори ако вашият Facebook е влязъл в него. И двата края на разговора трябва да имат активирани Facebook Secret Conversations на съвместимо устройство и трябва да зададете този таймер при настройването на приложението.

За да използвате Facebook Secret Conversations, трябва да изпълните следните стъпки:

  1. Актуализирайте Messenger до най -новата версия и накарайте човека, с когото разговаряте, да направи същото.

  2. Отворете екрана за чатове и изберете иконата Редактиране в горния десен ъгъл на екрана.

  3. Изберете Secret в горния десен ъгъл на този екран.

  4. Изберете човека, с когото искате да разговаряте, от списъка.

  5. Изберете иконата за време, за да зададете таймер за самоунищожаване на съобщенията.

Отново не забравяйте, че въпреки всички тези подобрени настройки за поверителност за Secret Conversations, скрийншотите все още могат да бъдат изпълнени! Така че все пак трябва да внимавате.

Facebook и поверителност

Трябва да подходите към социалните медии с мислене да не поставяте нищо в мрежа, което не бихте искали светът да види. След като е там, тя е там и хората могат да правят каквото си искат с нея.

Това означава да имате предвид това, което казвате, как го казвате, какви изображения споделяте, видеоклипове, които изпращате, и аудио записи, които може да качите. ПОМИСЛЕТЕ, преди да публикувате нещо!

Комуникацията с доверен човек чрез Messenger не означава, че винаги можете да му се доверите с частно съдържание. Никога няма гаранция, че екранна снимка на вашия чат ще остане безопасна. Винаги приемайте най -лошото и се пазете максимално. С толкова големи и отворени социални мрежи като тези, които имаме, винаги съществува риск. Вашата поверителност винаги е заложена.

Facebook Messenger не ви уведомява, когато някой направи екранна снимка и няма индикации, че тази функция идва. Така че, не забравяйте винаги да имате предвид това, което поставяте в груповия си чат. Тъй като дигиталният свят е толкова широк и толкова страшен, колкото всички ние имаме, всички имаме причина да защитаваме поверителността си за наше добро. Със сигурност не искаме да бъдем известни по грешен начин или да повредим личните си данни.

често задавани въпроси

Вашата онлайн поверителност е изключително важна, затова по -долу сме включили още малко информация за Facebook Messenger!

Мога ли да направя нещо, за да не позволя някой да прави скрийншоти на моите съобщения?

Единствената линия на защита, която имате срещу това нашествие, е да избягвате изпращането на съдържанието. За съжаление, дори най-съзнателните платформи като Snapchat не са внедрили опция за блокиране на екранни снимки.

Ако блокирам някого във Facebook, може ли той да види съобщенията ми?

Да, всички съобщения (включително изображения), които сте изпращали в миналото, все още ще се показват в чата им. За щастие, вашето име и снимка на профила няма да бъдат прикачени. Има начини, по които можете да u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com/delete-all-messages-facebook-messenger/u0022u003 да изтриете всички съобщения и разговори във Facebook Messenger.u003c/au003e

Мога ли да изтрия съобщение, след като съм го изпратил?

Да. Ако искате да изтриете съобщение във Facebook, след като сте го изпратили, натиснете дълго съобщението и докоснете опцията „Премахване за всички“.

Знаете ли за някакви начини да направите Facebook Messenger по -сигурен? Имате ли истории за споделяне на чатове без ваше знание? Разкажете ни за тях по -долу, ако го направите!

скорошни публикации