Как да разберете дали някой е изтрил разговора ви в Snapchat

Snapchat е популярно приложение за социални медии, което си проправи път към върха поради своята култура на поверителност на потребителите. Изпращането на снимки и съобщения, които не оставят следи, автоматично изтриване на съдържание и предупреждаване на потребителите, ако е направена екранна снимка, създава някои странни функции.

Как да разберете дали някой е изтрил разговора ви в Snapchat

Ако не сте открито запознати с приложението, има много неща, които трябва да научите. Дори най -опитните потребители на Snapchat имат въпроси относно изтриването на съобщения. Съобщенията на Snapchat са настроени да се изтриват автоматично след прочитането им (или 24 часа, в зависимост от настройките ви). Потребителите също могат ръчно да изтрият тези съобщения. И така, как ще разберете дали някой е изтрил съобщение, което сте му изпратили?

Това парче е предизвикано от по -обширна дискусия около Snapchat, която повдигна доста въпроси в екипа. Въпреки че повечето хора са опитни потребители на социални мрежи, все още имаше неща, които те не знаеха. Някои от възникналите въпроси са изброени по -долу.

Идентифициране, когато някой изтрие вашите съобщения в чата

Идентифицирането, когато някой изтрие съобщението ви в чата, зависи от това как е било изтрито. Ако потребителят премахне чата, след като го е видял (или след 24 часа в зависимост от настройките на чата), това се счита за нормална функция. Не получавате предупреждение, че потребителят е премахнал чата.

Сега обаче Snapchat ви позволява да изтриете чат, след като го изпратите, като задържите пръста си върху разговора и изберете опцията за изтриване. Въпреки че можете да премахнете съобщение по някаква причина (печатна грешка, грешен човек и т.н.), другият потребител вижда, че сте премахнали съобщението.

От друга страна, ако потребителите премахнат цялата си история на чата от настройките, това няма да предупреди нито един изпращач за изчистване на кеша, главно защото изчиства историята само от страна на активните потребители.

Ръчно изтриване на чатове в Snapchat

Очевидно можете да изтриете всички чатове и истории от своя страна, но не и за човека от другата страна на разговора. Не забравяйте, че ръчното изтриване на разговори в чата, преди другата страна да ги получи, ги уведомява, че съобщението е изтрито! Ако пролетно почиствате и искате да изчистите разговорите, можете да изчистите емисията си в чата, без да се притеснявате, че другите страни знаят.

За да изчистите емисията си за чат:

  1. Отворете Snapchat и изберете иконата на вашия профил в горния ляв ъгъл.

  2. Изберете иконата на менюто - тази, която прилича на зъбно колело - за достъп до настройките.

  3. Превъртете до Изчистване на разговорите в заглавието Поверителност.

  4. Докоснете „X“ до разговорите в следващия прозорец, за да ги изтриете.

Можете да изтриете и вашите истории, ако желаете. Те се самоунищожават след 24 часа, но ако искате да ускорите това можете.

  1. Отворете Snapchat и кликнете върху иконата на вашия профил в горния ляв ъгъл.

  2. Изберете историята, която искате да изтриете от списъка.

  3. Изберете малката стрелка нагоре в долната част на Историята.

  4. Изберете иконата на кошче и потвърдете.

Това ще го изтрие от Snapchat с незабавен ефект. Ако някой вече го преглежда, той ще може да го завърши, тъй като вече е зареден за тях, но след като се затвори, ще изчезне.

Вероятно вече сте забелязали, че Snapchat може да бъде доста отпуснат, когато става въпрос за известия. Краткият характер на Snapchat вероятно играе роля в това; когато потребителската база вече е свикнала комуникациите да изчезнат в рамките на един ден. Ако на потребителите беше изпратено известие за всяка дейност на друг потребител, то вероятно ще загуби обжалването си с течение на времето.

Ние приемаме много знания за даденост, особено когато става въпрос за неща, които използваме всеки ден. Може да използваме Snapchat постоянно, но както показа нашата дискусия, има неща, които все още можем да научим.

Изтриване на често задавани въпроси за Snapchats

Ако премахна някого като приятел, може ли да види последното съобщение, което изпратих?

Да, след като съобщението бъде получено от другия човек, вие губите контрол над него. Сървърът доставя съобщението до устройството на другия човек. Това съобщение все още се появява в техния акаунт в Snapchat.

Има няколко приложения на трети страни, които твърдят, че премахват съобщението от входящата поща на друг потребител. За съжаление изглежда не работят. Както бе посочено по -горе, след като съобщение бъде изпратено до друг човек, сървърът поставя това съобщение във входящата си поща, като го изважда от вашия контрол.

Един изпитан и истински метод за премахване на съобщение е изтриването на вашия акаунт в Snapchat. В зависимост от изпратеното от вас съдържание, изтриването на акаунта ви е драстичен ход, но може би и необходим.

Може ли някой да каже дали препращате Snapchat на някой друг?

Не, Snapchat не уведомява първоначалния създател на Story, че е изпратен на някой друг. Snapchat им казва кой първоначално го е видял, но не и какво се случва след това.

Alphr тества това, за да се увери, че все още е валидно и не е получено известие, когато някой препрати Историята на някой друг.

Можете ли да блокирате нечия история на Snapchat, без да ги премахнете като приятел?

Snapchat ви дава възможност да „заглушите“ нечия история. Посетете профила на нарушителя и докоснете трите вертикални точки, разположени в горния десен ъгъл. Докоснете „Mute Story“, така че да стане синьо.

За щастие, Snapchat не изпраща сигнал до друг потребител, ако заглушите историята му или блокирате акаунта му. Има няколко начина да разберете дали някой ви е изтрил от списъка на приятелите си в Snapchat. Въпреки че няма официални начини приятелите ви да видят дали сте ги блокирали, има някои сигнални сигнали.

Можете също да ги пропуснете. Просто плъзнете наляво, когато се появи Историята и Snapchat ще премине към следващия. В социален план това е много по -лесен и по -безопасен вариант, тъй като няма да обиди никого и няма да се налага да обяснявате на приятеля си, че вече не може да ви намери в Snapchat, защото сте смятали, че са скучни.

‘Съжалявам! Не можах да намеря потребителско име. ’Блокиран ли съм?

Изненадващо, само един от нас някога е виждал това съобщение. Това ни казва, че всички сме скучни и безобидни, или имаме прощаващи приятели. И така, какво ни казва съобщението? Ако видите „Съжалявам! Потребителско име не можа да бъде намерено “, това обикновено означава, че сте били блокирани от този човек.

Вместо да ви кажа на обикновен английски, Snapchat смята, че би било по -леко разочарование, ако просто кажат, че приложението не може да ги намери.

скорошни публикации