Уведомява ли Snapchat другия потребител, ако преиграете история?

Snapchat е функционално приложение за социални медии, което се фокусира върху временно съдържание. Оригиналният създател на социалните медии „История“, потребителите могат да качват малки видеоклипове и да ги споделят с всички свои приятели.

Уведомява ли Snapchat другия потребител, ако преиграете история?

Влезте във всяко приложение за социални медии днес и вероятно ще видите куп „истории“ от създатели, приятели и други хора, които следвате онлайн. Всяко едно приложение, което Facebook притежава, от водещата им социална мрежа до отделни продукти като Messenger, WhatsApp и, разбира се, Instagram. Google експериментира с добавянето на истории в YouTube за всички неща и дори Skype имаше подобна функция в продължение на няколко месеца, преди да бъде отменена от Microsoft.

С толкова много приложения, включващи тази производна идея, може да е трудно да се помни, че именно Snapchat се дължи на привилегията да бъде похвален с първото създаване и популяризиране на идеята.

Ако сте прелиствали целия си списък с истории в Snapchat, вероятно ще забележите, че за разлика от стандартния Snap, вие получавате бутон за повторение във всяка история. Ако сте използвали Snapchat от години, знаете, че приложението уведомява потребителите, когато някой повтори снимка или видеоклип. Прави ли Snapchat същото за Stories? Прочетете, за да разберете.

Можете ли да разберете дали някой преиграва вашата история?

Въпреки че можете да видите целия списък на хората, които са видели историята ви, като използвате метода по -долу, всъщност не можете да видите колко пъти някой е видял вашата история. Това означава, че като зрител можете да гледате и преглеждате История отново и отново и отново, без да се притеснявате, че някой ще види, че сте преглеждали съдържанието му многократно.

Само не забравяйте, че екранната снимка на видеоклип променя начина, по който се гледате в списъка с имена, показан по -горе. Има специална икона за екранни снимки, но не и за преиграване на историята.

Можете да гледате видеоклипа толкова пъти, колкото искате, след като първият изглед е напълно незабелязан. Тези истории продължават само 24 часа, така че ако наистина се възхищавате на съдържанието, най -добре е да изпратите съобщение до създателя за разрешение за екранна снимка.

Уведомява ли Snapchat потребителите, ако сте видели тяхната история?

Да, но не директно. Докато някои приложения ви позволяват пълно персонализиране, когато става въпрос за получаване на известия, Snapchat не е едно от тях. Известията ви работят еднопосочно и само по един начин и вие сте засегнати или да ги включите или изключите. Попитайте всеки, който се е опитал да изключи известията, когато някой започне да пише в прозореца ви за чат - персонализирането се отваря в Snapchat е меко казано ограничено.

Така че, въпреки че приложението ви уведомява, например, когато някой започне да пише, менюто на Snapchat за промяна на вашите известия не включва нищо за Истории, освен получаването на случайни известия, когато приятелите ви публикуват Истории. Може да получавате известия за спомени, рождени дни или друго съдържание, но когато става въпрос за получаване на известия за това кой е гледал вашата история, очаквайте телефонът ви да мълчи. Това е жалко липсваща функция, която се надявахме в крайна сметка да се появи в приложението, но за съжаление изглежда, че засега нямаме късмет.

Но можете ли да видите кой е гледал вашата история?

Въпреки че може да не можете да получавате известия за това кой е гледал вашата история, все пак можете да видите кой всъщност я е видял. Те може да не ви изпратят известие, но Snapchat ви позволява да видите кои от вашите последователи имат и не са видели вашата история. Това е наистина интересна идея да накарате този тип мрежа да се почувства малко по -персонален, като същевременно знаете точно какви действия правят хората, докато гледат вашата история.

Въпреки че няма да получавате никакви известия за някой, който разглежда историята ви два пъти, както вие, когато някой повтори директна снимка, ще получите известие, когато някой е направил скрийншот на вашата история. Нека да разгледаме как се прави всичко това.

От екрана с истории в Snapchat, намерете историята си в горната част на страницата. Ще забележите няколко малки икони вдясно от вашата история, подчертани в сиво. Докоснете иконата на вертикална линия с тройни точки в най-дясната страна на дисплея. Това ще отвори падането на историята ви, показвайки всяка отделна снимка или видеоклип, които сте добавили към историята си през последните двадесет и четири часа, плюс всички надписи, които сте добавили към тази история, за да определите коя снимка е коя.

Най -вдясно на този екран ще видите лилави икони във формата на очи, плюс номер вляво. Тези икони и числа представляват хората, които са видели историята ви (в нашия примерна снимка на екрана, четиридесет и пет души са видели първата снимка, докато четиридесет и двама души са видели втората).

Не е достатъчно добре просто да знаете числата - трябва да знаете имената на кой конкретно е гледал или не е гледал вашата история. Snapchat ви позволява да направите и това. Просто докоснете окото от дисплея в Stories, което ще отвори вашата снимка или видеоклип, който се възпроизвежда на заден план (ако е видео, звукът ще бъде заглушен), заедно със списък с имената, които са гледали вашата история.

Този списък е в обратен хронологичен ред, като горната част на списъка ви показва кой е гледал историята ви най-скоро, а най-долу списъкът ви показва кой е гледал историята ви най-малко. Ако някой от вашите приятели е направил екранна снимка на вашата история, ще видите малка икона на екранна снимка (две стрелки, кръстосани една с друга) до името им.

И накрая, можете също да видите тази информация от вътре в историята си, докато я разглеждате. Докоснете историята си, за да видите визуалните изображения. В долната част на дисплея ще забележите малка стрелка, сочеща нагоре на екрана ви. Плъзнете нагоре по тази стрелка, за да заредите пълно показване на имената. Можете да плъзнете надолу, за да отхвърлите и този дисплей.

Обещания на трети страни

Ако направите бързо онлайн търсене, има няколко уебсайта и приложения, които обещават да ви покажат колко пъти друг потребител е видял вашата история на Snapchat. Както бе посочено по -горе, компанията не съхранява, нито следи тази информация.

Винаги има някакво ниво на конфискация на сигурността с приложения на трети страни. Що се отнася до обещания, които просто нямат смисъл, заплахите за вашата сигурност и поверителност стават все по -големи. Повечето нямат страхотни отзиви, някои се опитват да получат пари или лична информация, а други могат да причинят злонамерен софтуер.

скорошни публикации